Toimitusehdot

Tähän sopimukseen sovelletaan Suomen lakia. Tilaajan on asuttava Manner-Suomessa. Toimitamme tilaukset vain Manner-Suomeen. Muista toimituskohteista Ahvenanmaa mukaanlukien voi kysyä asiakaspalvelustamme. Tilauksesta tulee ilmetä tilaajan nimi, toimitusosoite ja puhelinnumero sekä nettikaupasta tilattaessa myös sähköpostiosoite. Lisäksi yritysten, yhteisöjen, seurakuntien yms. tilauksesta tulee ilmetä yrityksen yhteyshenkilön etu- ja sukunimi sekä Y-tunnus. Ilman riittäviä tietoja saapuvia tilauksia emme toimita. Yhteystietoja voidaan käyttää Luominen ry:n suoramarkkinointiin. Pidätämme oikeuden hinnanmuutoksiin ilman ennakkoilmoitusta. Tilatut tavarat toimitetaan lähetyksen koosta ja maksutavasta riippuen joko lähimpään postiin tai asiakkaan ilmoittamaan postiosoitteeseen. Pidätämme oikeuden toimittaa tilatut tuotteet yhdessä tai useammassa lähetyksessä. Tästä järjestelystä emme veloita asiakkaalta ylimääräisiä toimituskuluja. Tarvittaessa toimituksen erityisjärjestelyt sovitaan erikseen asiakaspalvelumme kautta. Pidätämme oikeuden muuttaa toimitusehtoja.

Maksutavat:
Maksutapana on lasku. Jos asiakas tilaa nettikaupasta tai puhelimitse, asiakkaalle lähetetään lasku sähköpostitse. Paperilaskusta veloitetaan viiden euron paperilaskulisä. Tilauksilla on seitsemän (7) vuorokautta maksuaikaa. Jos tilausta ei ole maksettu tässä ajassa, lähetetään sähköpostitse tarkistuspyyntö maksun suorittamisesta. Jos maksua ei tule 7 päivän sisään tarkistuspyynnöstä, asiakkaalle lähetetään maksumuistutus. Maksumuistutus toimitetaan aina kirjallisesti paperisena sekä sähköpostitse jos asiakkaalla on sähköpostiosoite. Maksumuistutuksesta veloitetaan viiden (5) euron maksumuistutuslisä. Maksumuistutuksellisen laskun maksuaika on 14 vuorokautta. Jos emme saa maksusuoritusta tässä ajassa, lähetetään toinen ja viimeinen maksumuistutus, joka lähetetään samoin paperisena sekä sähköpostitse jos asiakkaalla on sähköpostiosoite. Viimeisestä maksumuistutuksesta veloitetaan myös viiden euron maksumuistutuslisä. Viimeisen maksumuistutuksellisen laskun maksuaika on myöskin 14 vuorokautta. Jos maksusuoritusta ei saada tässä ajassa, siirretään lasku perintätoimistolle joka hoitaa laskun perimisen suoraan asiakkaalta.

Jos tilauksessa on epäselvyyttä, otamme yhteyttä asiakkaan ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen tai puhelinnumeroon. Emme lähetä tilausta, ennen kuin olemme saaneet vastauksen.

Käyttäkää ehdottomasti laskun viitenumeroa, jotta tiedämme keneltä maksu tulee ja mitä tilausta se koskee! Pidätämme oikeuden olla myymättä aiempia tilauksiaan maksamatta jättäneille asiakkaille, tai heidän kanssaan samassa taloudessa asuville.


Luominen-tiedelehden tilausehdot

Luominen-tiedelehti on mahdollista tilata (A) kestotilauksena tai (B) määräaikaisena tilauksena. Tilaus alkaa aina uusimmasta julkaistusta numerosta ja pitää sisällään neljä (4) numeroa. Katsomme lehden saapuneeksi asiakkaalle viimeistään viikon kuluttua sen postittamisesta.

Luominen-tiedelehden kestotilaus on voimassa toistaiseksi, eikä asiakkaan tarvitse erikseen uudistaa sitä. Tilausjakson alkaessa asiakkaalle lähetetään lasku koko tilausjaksosta ennen ensimmäisen lehden toimittamista tai sen yhteydessä. Lasku toimitetaan asiakkaalle sähköpostitse. Asiakas voi halutessaan tilata myös paperilaskun, josta veloitetaan 5 € paperilaskulisä. Samassa yhteydessä asiakkaalle lähetetään saatekirje, jossa kerrotaan tilauksesta ja sen sisällöstä.

Tilausjakson viimeisen numeron toimituksen jälkeen kestotilauksessa aloitetaan automaattisesti uusi tilausjakso, josta asiakkaalle lähetetään sähköpostitse saatekirje ja lasku. Paperilaskun tilanneille asiakkaille saatekirje ja lasku lähetetään kirjeitse.

Luominen ry ei saa asiakkaan muuttuneita yhteystietoja mitään kautta, joten asiakkaan tulee ilmoittaa mahdollisista muutoksista Luominen ry:n asiakaspalveluun, sisältäen postiosoitteen lisäksi puhelinnumeron ja sähköpostiosoitteen muutokset. Osoitteenmuutos tulee tehdä lehden julkaisua edeltävän kuun loppuun mennessä. Esimerkiksi marraskuun numeron kohdalta osoitteenmuutos tulee tehdä lokakuun loppuun mennessä. Tätä myöhemmin lähetetyt osoitteenmuutospyynnöt vaikuttavat vasta myöhempiin lehtiin. Myöhästyneen osoitteenmuutoksen takia vanhaan osoitteeseen lähetettyjä lehtiä ei korvata. Myöhästyneiden osoitteenmuutosten tapauksissa suosittelemme Postin uudelleenohjauspalvelua.

Mikäli asiakas haluaa irtisanoa kestotilauksen, hän voi ilmoittaa asiasta Luominen ry:n asiakaspalveluun milloin tahansa. Jos irtisanominen tehdään viimeistään 40 vuorokauden sisällä edellisen lehden julkaisusta, se astuu voimaan välittömästi. Muussa tapauksessa irtisanominen astuu voimaan seuraavan lehden toimittamisen jälkeen.

Irtisanomisen myötä kestotilausjakso muuttuu määräaikaistilaukseksi, joka on voimassa tilausjakson loppuun saakka ja päättyy automaattisesti sen jälkeen, kun siihen on toimitettu kaikki numerot. Määräaikainen tilaus päättyy, ellei asiakas erikseen selvästi ilmoita haluavansa jatkaa tilausta joko uutena määräaikaisena tilauksena tai kestotilauksena.

Asiakas voi erillisellä ilmoituksella pyytää kuluttajasuojalain mukaisesti 14 vrk:n ajan tilauksen mitätöimistä. Yleisten palautusehtojen mukaan lehtiä ei voi palauttaa, joten 14 vrk:n kuluessa tehdyn tilauksen mitätöinnin yhteydessä toimitetusta lehdestä lähetetään irtonumerohintainen erillinen lasku.

Asiakas voi halutessaan erillisellä ilmoituksella kieltää tilaukseen kuuluvien lehtien toimittamisen: tällöin tilaus loppuu tilausjakson loppuessa ilman lehtien toimittamista. On kuitenkin syytä huomata, että tilausmaksu palautetaan vain alla kuvatuin ehdoin.

Maksetun tilauksen rahoja palautetaan asiakkaalle vain ja ainoastaan asiakkaan mitätöidessä tekemänsä tilauksen 14 vrk:n aikana, jolloin asiakkaalle palautetaan erotus kestotilauksen hinnasta ja toimitetun irtonumeron hinnasta. Lisäksi perumistilanteissa Luominen ry varaa oikeuden periä 5 € palvelumaksun (sis. alv 24%).


Toimitusaika:
Toimitamme tuotteet yleensä viikon sisällä tilauksesta. Jos asiakas tahtoo muuttaa tilausta, on meihin otettava yhteys välittömästi tilauksen teon jälkeen. Jos englanninkielistä tuotetta ei ole varastossamme, sen toimitusaika voi olla normaalia huomattavasti pidempi.

Toimituskulut:
Nettikauppatilauksissa hinnat sisältävät toimituskulut alveineen.

Tilausvahvistus/lasku:
Asiakkaalle lähetetään tilauksesta automaattisesti lasku sähköpostiin, kun tilaus on tehty.

Palautukset:
Yksityishenkilön ostamilla tuotteilla on palautusoikeus 14 päivän kuluessa vahvistuksen ja tuotteen vastaanottamisesta (katso poikkeukset alla), jos tuotetta on säilytetty asianmukaisesti. Palautettavan tuotteen täytyy olla lain mukaan myyntikunnossa, tavaraa ei saa ottaa käyttöön.

HUOM! Asiakas ei voi palauttaa:
- lehtiä
- DVD-, cd- tai cd-rom levyjä yms., joiden muovipakkaus tai sinetöinti on avattu
- kirjaa, jota on luettu

Ennen tuotteen palauttamista, Luominen ry:lle tulee tehdä palautusilmoitus joko sähköpostitse tai puhelimitse. Palautusilmoituksen yhteydessä tulee ilmetä palautuksen syy, laskun numero, asiakkaan nimi ja osoite, puhelinnumero (sähköpostilla tehtävässä palautusilmoituksessa myös sähköpostiosoite) sekä tilinumero, jotta voimme palauttaa mahdolliset maksut asiakkaan tilille. Jos tuote on virheellinen, toimitamme virheettömän tuotteen tilalle, tai jos virheellinen tuote on loppuunmyyty, palautamme rahat.

Palautus täytyy olla samalla tavalla pakattuna, samassa pakkauksessa kuin missä se asiakkaalle tuli. Emme lunasta postiennakkopalautuksia. Palautukseen tulee liittää ehdottomasti kopio laskusta. Emme ota vastaan palautuksia, jos niistä ei ole kanssamme sovittu. Tuote pitää palauttaa Luominen ry:lle 14 vuorokauden kuluessa palautusilmoituksen tekemisestä, jotta palauttamisoikeus olisi voimassa. Asiakas maksaa palautuksen postikulut. Yritysten, seurakuntien ja yhteisöjen tilaamilla tuotteilla ei ole palautusoikeutta, ellei tuote ole viallinen.

Muuta: Jos tuote on loppuunmyyty, poistunut valikoimastamme tai emme pysty toimittamaan tuotetta, vastuumme rajoittuu etukäteen maksettujen rahojen palauttamiseen. Ilmoitamme asiasta asiakkaalle sähköpostitse tai puhelimitse, samoin kuin muistakin tilaukseen liittyvistä muutoksista. Tuotetta ei lähetetä asiakkaalle automaattisesti, jos tuote tulee jälleen myyntiin.

Pidätämme oikeuden hintojen ja kampanjaehtojen muutoksiin.

Huomaathan, että kaikki hinnat pitävät sisällään posti/toimituskulut Manner-Suomeen!