• Raamattu ei tunne evoluutiota

Raamattu ei tunne evoluutiota - Kristityt Darwinin talutusnuorassa

Aku Ankka, Tieteen Kuvalehti, National Geographic -sarjat, opetussuunnitelma, Time-lehden kansi, YLE-dokumentit, lasten animaatiot... Tiedäkö mitkä kaksi asiaa yhdistää kaikkia näitä?

Tämän voimakaksikon nimi on evoluutio & syvä aika (pitkät, miljoonien vuosien ajanjaksot). Nämä käsitteet ovat kulttuurissamme niin keskeisessä roolissa, että harva osaa edes ajatella niiden kyseenalaistamista. Niitä pidetään ”yleisinä tieteellisinä tosiasioina”. Todellisuudessa voimakaksikon molemmat jäsenet seisovat savijaloilla ja hieman pintaa raaputtamalla selviää, että kumpikin perustuu todistamattomiin uskomuksiin meidän ja maailman alkuperästä.

Naturalistien mukaan kaikki alkoi alkuräjähdyksestä ja jatkui oletettujen vuosimiljardien ajan maailmankaikkeuden, linnunratamme ja aurinkokuntamme evoluutiona, huipentuen (vastoin kaikkia kokeellisen tieteen havaintoja) maapallolla itsestään syntyneeseen elämään, joka kuvitellusti kehittyi vuosimiljoonien aikana yksisoluisesta organismista aina ihmiseen asti. Tämä naturalistisen tiede-eliitin luomiskertomus perustuu todistamattomiin uskomuksiin. Valitettavasti ne kristityt, jotka haluavat pitää kiinni naturalistisesta alkuperätarinasta (tai eivät uskalla sitä kyseenalaistaa), joutuvat sovittamaan sen Raamattuun – ja tämä ei onnistu tekemättä suurta väkivaltaa Raamatun luomiskertomukselle ja siihen viittaaville teksteille. Tämä vie kristityt kaltevalle pinnalle, jolla Raamatun muitakin tekstejä ruvetaan pikkuhiljaa kyseenalaistamaan (usein ”tieteeseen” vedoten). Liukas alamäki vie ensin deismiin ja mäen alla odottaa joko puhdas naturalismi tai jokin new agen kaltainen filosofia, ufojen kosmiset viestit, ”tähtien lähettiläät” jne.

Raamattu ei tunne evoluutiota käsittelee teististä evoluutiota: eli sitä miten Jumala olisi ”luonut” kaiken evoluutioprosessien avulla. Olemme valikoineet tähän kirjaseen parhaat Luominen-tiedelehdissä julkaistut artikkelit teistisestä evoluutiosta, pitkistä ajanjaksoista ja näitä sivuavista aiheista.

Raamatulliseen luomiseen uskovien tiedemiesten yhteistyönä syntyneessä Syvän ajan petos -kirjassa on keskitytty analysoimaan ns. syvää aikaa (engl. deep time) eli pitkiä ajanjaksoja. Siinä vastataan mm. kysymyksiin: Sopivatko evoluution vaatimat pitkät ajanjaksot Raamattuun? Mistä on peräisin ajatus miljardien vuosien ikäisestä maailmankaikkeudesta? Todistaako ”tiede”, että maapallo on ikivanha? Mitä tulisi ajatella radiometrisistä ajanmäärityksistä? Entä fossiileista? Syvän ajan petos tarjoaa näihin ja moniin muihin kysymyksiin selvät, perustellut vastaukset. Opit myös, mitä Raamattu sanoo alkuperäämme liittyvistä asioista, miten apostolit ja itse Jeesus opettivat niistä, ja kuinka kristityt kautta aikojen ovat asiaa käsitelleet.

Raamattu ei tunne evoluutiota ja Syvän ajan petos ovat todellinen ”voimakaksikko”, haaste naturalistien materialistiselle ja liberaaliteologien vesitetylle luomiskertomukselle.

ISBN 978-952-69229-4-2

136 sivua. Painettu Suomessa.

1. Suomenkielinen painos 2020.

Kirjoita arvostelu

Please login or register to review

Raamattu ei tunne evoluutiota

  • Tuotekoodi: RAAMATTU-EI-TUNNE-EVOLUUTIOTA
  • Saatavuus: Varastossa
  • 19,95€

    • Hinnassa on mukana ALV (10%)
    • Hinta sisältää toimituskulut alveineen